Hempel vil fordoble omsætningen på 5 år

Hempel vil fordoble omsætningen på 5 år
Lars Petersson, CEO i Hempel. Foto: Hempel.

Tirsdag 12. januar 2021 kl: 11:02


En ambitøs plan om at investere 10-15 mia. kr. i opkøb og yderligere 4 mia. kr. i grøn omstilling, digitalisering og innovation skal over en femårig periode føre til en fordobling af af omsætningen i malingproducenten.

Inden for de næste fem år vil Hempel fordoble sin omsætning ved geografiske prioriteringer, fokuserede lederskabspositioner i udvalgte segmenter og opkøb, samtidig med at der sker en opprioritering af bæredygtighed, innovation og digitalisering, siger selskabets CEO, Lars Petersson i en pressemeddelelse.

Målene skal nås gennem både opkøb og organisk vækst såvel som ambitiøse investeringer i bæredygtighed, innovation og digitalisering.

Hempel forventer 50 % vækst fra opkøb, men strategien har også en klar prioritering af at opnå branchelederskab på specifikke områder inden for fire ud- valgte segmenter: husmaling, samt overfladebeskyttelse til marine-, infrastruktur- og energiindustrien, skriver selskabet.

“Lige nu har vi muligheder for at opkøbe for lidt mere end 7,5 mia. kr., men vi genererer indtjening i perioden, så vi vil være i stand til at købe op for 10-15 mia. kr.,” siger Lars Petersson til Børsen.
Hertil kommer forventede investeringer i digitalisering, grøn omstilling og innovation i niveauet knap 4 mia. kr.

Hempel omsatte i 2019 for 11,5 mia. kr., men den blev højere i 2020, fordi selskabet har haft vækst i et faldende marked, siger topchefen til avisen.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark