Dansk ledelse af Hormuz-mission starter nu

Dansk ledelse af Hormuz-mission starter nu
Arkivfoto.

Onsdag 13. januar 2021 kl: 09:57


Danmark overtager i dag kommandoen med den europæiske Emasoh-mission i Hormuz, som skal skabe tryghed og sikkerhed for den globale skibsfart i Hormuzstrædet mellem Iran og Den Arabiske Halvø. “Et vigtigt signal om at retten til fri sejlads er en prioritet for Danmark,” mener Danske Rederier.

”Som verdens femtestørste søfartsnation har Danmark en klar interesse i at sikre sikkerhed og stabilitet for handelsflåden rundt om i verden. Nu overtager Danmark kommandoen over Emasoh-missionen i Hormuz, og viser verden, at det er en stærk prioritet for Danmark at sikre retten til fri sejlads. Det er vi meget glade for i Danske Rederier,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.
 
Emasoh står for ”European Maritime Awareness in The Strait of Hormuz”. 20 – 30 procent af verdens energitransport går gennem strædet, og cirka seks procent af danske rederiers eksport kommer fra Mellemøsten.
 
”Hver måned sejler 150-170 dansk opererede skibe gennem Hormuzstrædet, som er en meget vigtig handelsrute. Danmarks tilstedeværelse med fregatten Ivar Huitfeldt i området sidste efterår har vist, at man kan regne med os i internationale missioner, når den civile skibsfart skal beskyttes. Det kan vi som søfartsnation være stolte af,” siger Anne H. Steffensen.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark