Nyt tab af containere fra Maersk-skib

Nyt tab af containere fra Maersk-skib
Maersk Eindhoven. Foto: fra Youtube

Torsdag 18. februar 2021 kl: 08:36


OPDATERET KL.11.00: Containerskibet Maersk Eindhoven tabte ifølge samarbejdspartnere MSC "flere hundrede containere" tirsdag, da det fik motorproblemer i hårdt vejr i Stillehavet nordøst for Hokkaido i Japan. Det er anden gang inden for få uger, at et Maersk-skib taber containere i Stillehavet.

Det dansk flagede Maersk Eindhoven med en kapacitet på godt 13.000 teu fra på vej fra Xiamen til Los Angeles, da det ifølge AIS-data reducerede hastigheden i hård sø, inden tabet af containerne.

“Vores indledende rapporter indikerer, at et antal containere er blevet tabt overbord. Desværre har vi endnu ikke oversigt over, hvilke af ores kunders containere, der er blevet tabt eller beskadiget,” skriver Maersk i en mail til ShippingWatch.

Ifølge oplysninger fra MSC rapporteret af Splash er der tale om "flere hundrede" containere.

Maersk oplyser, at motorproblemerne er løst, og at skibet nu vil sejle til den nærmeste havn i Asien.

Det er blot godt en måned siden, at Maersk sidst blev ramt af containertab. Den 16. januar var det Maersk Essen, der tabte omkring 750 containere i et stormvejr i Stillehavet. Skibet gik efter tabet til APM Terminals Lazaro Cardenas i Mexico, hvor de beskadigede containere blev losset, og her ligger det ifølge AIS-data fortsat.

Det værste uheld med tab af containere ramte den 30. november i fjor ONE Apus, der tabte mere end 1.800 containere i Stillehavet og fik flere hundrede beskadiget og blot få uger tidligere tabte ONE Aquila omkring 100 containere.

Også MSC har mistet containere fra et af rederiets skibe fornylig. Det gik i slutningen af januar ud over det portugisisk flagede MSC Aries, der tabte 41 containere på vej fra Long Beach i Californien til Ningbo i Kina.

Videoen heruder viser Maersk Essen på vej ind i havnen i Mexico med ødelagte containere om bord.


Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark