Nu sætter Maersk tal på containertab

Nu sætter Maersk tal på containertab

Fredag 19. februar 2021 kl: 08:00


I den første udmelding efter tabet af containere fra det dansk registrerede containerskib Maersk Eindhoven, kunne Maersk ikke sætte tal på antallet. Det var samarbejdspartneren MSC, der først meldte ud og angav, at det drejede sig om “flere hundrede”. Nu melder Maersk ud.

Maersk har nu meddelt, at Maersk Eindhoven tabte 260 containere i Stillehavet den 16. januar. Der er ingen oplysninger om, hvor mange containere, der er beskadiget på skibet, der er på vej til en ikke nærmere specificeret havn i Asien.

Tabet af containere skete, da skibet fik motorproblemer i hårdt vejr nordøst for Hokkaido i Japan og ikke kunne navigere, hvilket fik skibet til at rulle kraftigt.

“Vi ser på dette som en alvorlig situation, som vil blive undersøgt med det samme og grundigt,” skriver Maersk og tilføjer, at selskabet vil tage “de nødvendige skridt for at minimere risikoen for, at tilsvarende hændelser sker i fremtiden”.

Tabet af containere fra Maersk Eindhoven skete den 16. januar præcis en måned efter, at Maersk Essen tabte 750 containere i en storm på vej over Stillehavet.
Maersk Essen ankom til Mexico 30. januar, hvor beskadigerede containere blev losset og skibet ventes nu at kunne gå til kaj ved terminalen i Los Angeles 4. marts.

Kilde: Maritime Executive.Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark