Maersk Drilling flytter job fra Norge til Polen

Maersk Drilling flytter job fra Norge til Polen
Maersk Invincible er en af de rigge, der opererer på den norske sokkel. Foto: Maersk Drilling.

Fredag 19. februar 2021 kl: 09:57


Det har skabt stor utilfredshed blandt 650 norske medarbejdere i Maersk Drilling, at selskabet vil flytte et ukendt antal arbejdspladser til Polen for at spare penge. “Vi gør dette for at styrke vores position, ikke fordi vi har tænkt os at forlade Norge,” siger Jakob Korsgaard, adm. dir. for Maersk Drilling i Norge.

Maersk Drilling vil flytte et endnu ukendt antal jobs til Gdansk i Polen, hvor omkostningerne er lavere.
“Det siger sig selv, at en sådan besked ikke modtages med et smil. Men jeg tror samtidig, at mange forstår behovet for at effektivisere,” siger direktøren ifølge mediet E24.no.

Han henviser til, at rigbranchen er i en usikker situation og peger blandt andet på, at flere konkurrenter er under konkursbeskyttelse eller må refinansiere virksomheden.

Som bekendt er det norske rigselskab Seadrill blandt de hårdt ramte, der nu i måneder har forsøgt at stable en rekonstruktion på benene, der skal lette selskabet for en del af sin milliard-store gæld.

Det er først og fremmest støttefunktioner knyttet til administration, teknisk støtte, personale, miljø og sikkerhed, der berøres. Direktøren afviser, at det vil gå ud over sikkerheden offshore.

“Vi er overhovedet ikke enige i denne beslutning, som bliver taget hen over hovederne på os. De ansatte i Norge har ikke været inddraget i processen. Det er alene bestemt i København,” siger Frode Larsen, der er fællestillidsmand og repræsenterer knap 600 medlemmer i Industri Energi i Maersk Drilling.

De ansatte blev informeret på et virtuelt møde i forrige uge.
“Beskeden blev mødt med vantro. Først hyllede koncernledelsen de ansattes håndtering af coronapandemien. Så kom beskeden om, at mange arbejdspladser skal flyttes. Folk er chokerede og vrede,” siger Frode Larsen.

Kilde: E24.no.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark