Maskinchef reddet af eget skib efter 14 timer

Maskinchef reddet af eget skib efter 14 timer
Silver Supporter. Foto:Pitcairn Islands Tourism

Fredag 19. februar 2021 kl: 15:20


Maskinchefen på supportskibet Silver Supporter var mere end heldig, da han faldt over bord fra skibet på en rejse fra New Zealand til Pitcairn øerne. Den 52-årige blev meldt savnet tirsdag morgen, og besætningen skaffede straks beregninger på, i hvilken retning han var drevet. Og så blev kursen sat.

Da besætningen opdagede, at maskinchefen var savnet, befandt skibet sig ca. 400 sømil syd for Australøerne i Fransk Polynesien.

Skibe i nærheden blev kaldt til hjælp, og Frankrigs Meteorologiske Institut, Meteo-France, udarbejdede beregninger over, hvor han potentielt kunne være drevet hen på baggrund af den position, skibet befandt sig i, da han var faldet over bord.

I sig selv en usikker beregning, da det nøjagtige tidspunkt ikke var kendt.

Den franske flåde sendte to Gardian SAR fly i luften for at hjælpe med eftersøgningen, mens Silver Supporter vendte rundt og sejlede tilbage mod den formodede position.

Og det blev maskinchefens eget skib, der fandt ham ca. 14 timer efter, at han var faldet over bord.
“En lykkelig udgang for manden og for besætningen på Silver Supporter og en lettelse for alle, der deltog,” hed det i en udtalelse fra højkommissariatet i Fransk Polynesien.

Kilde: Maritime Executive


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark