Video

Besætning var fanget på tankskib i 4 år

Besætning var fanget på tankskib i 4 år
Fem besætningsmedlemmer har tilbragt næsten fire år på tankskib.

Søndag 21. februar 2021 kl: 10:00


Fem besætningsmedlemmer blev for fire år siden efterladt på et tankskib, da rederen gik fallit. De fem har siden oplevet, hvad de kalder et “levende helvede” om bord på tankskibet MT IBA, der for to uger siden rev sig løs fra sit anker og drev på grund ved De Forenede Arabiske Emirater.

Efter næsten fire år om bord på tankskibet - overladt til hjælp fra bl.a. Mission to Seafarers - fik de fem kortvarigt fast grund under fødderne, da de mandag i den forgangne uge forlod skibet for at få overrakt checks fra den nye køber af skibet, Shark Power Marine Service til dækning af løn for de sidste knap fire år.

De accepterede et samlet beløb på 165.000 dollar - ca. 1 mio. kr. - samt forsikringer om, at de kan forlade skibet og tage hjem til deres familier om kort tid.
Beløbet, der var forhandlet af Mission to Seafarers på vegne af de fem, dækker omkring 65-70 pct af det beløb, de havde tilgode.

“Køberen har lovet, at vi kan komme hjem, og jeg håber, at det vil ske efter 5. marts. Min familie er virkelig glade,” siger den 53 årige maskinchef, Nay Win.

Det var et følelsesladet møde med på stranden med de fem sømænd, der ikke havde haft fast grund under fødderne i næsten fire år, fortalte Andy Bowerman, regional direktør i Mission to Seafarers i Mellemøsten.

At de fem ikke med det samme kunne tage hjem skyldes, at de har indvilget i at hjælpe med et nødvendigt arbejde på skibet, før til bliver slæbt til Dubai.

“Men om alt går vel, vil de være på vej hjem til deres familier om femten dage,” sagde Andy Bowerman onsdag i den forgangne uge.

Kilde: The Guardian
Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark