Margrethe Fighter hæves i løbet af få dage

Margrethe Fighter hæves i løbet af få dage
Foto: Philip Derelius / Sjöräddningssällskapet

Mandag 22. februar 2021 kl: 13:04


Den danske flydekran Sanne A. er i gang med at forberede bjærgningen af uddybningsfartøjet Margrethe Fighter, der onsdag i sidste uge kæntrede i Trelleborgs Havn, i forbindelse med uddybningsarbejde i havnen.

To af uddybningsfartøjets tre besætningsmedlemmer blev efter ulykken reddet i land stærkt forkomne, mens det sidste besætningsmedlem fortsat savnes. De tre besætningsmedlemmer er alle danske statsborgere.

Margrethe Fighter har siden ulykken ligget med bunden i vejret i havnebassinet, mens dykkere og undervandsrobotter forgæves har ledt efter det forsvundne besætningsmedlem.

Tirsdag eller onsdag vil der blive gjort forsøg på at bjærge uddybningsfartøjet. Det sker ved først at blæse luft ind i skroget, for derefter at løfte det op af havnebassinet bed hjælp af Sanne A’s kraftige kran.

Ud over flere bjærgningsfartøjer er den svenske kystvagt også til stede i havnen med flere fartøjer der skal gribe ind, hvis der mod forventning sker udslip fra Margrethe Fighter i forbindelse med bjærgningsoperationen.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark