Ny ammoniakfabrik skal forsyne skibsfarten

Ny ammoniakfabrik skal forsyne skibsfarten

Tirsdag 23. februar 2021 kl: 09:58


Maersk og DFDS er blandt de virksomheder, der vil aftale grønt produceret ammoniak fra et nyt Power-to-X anlæg i Esbjerg, som Copenhagen Infrastructure Partners vil bygge for 7,5 mia. kr. Anlægget skal forvandle vindmøllestrøm til CO2-fri ammoniak.

Ud over A.P. Møller - Maersk og DFDS har også virksomheder som Arla, Danish Crown og DLG indgået en aftale med Copenhagen Infrastructure Partners om at understøtte afsætningen fra den kommende fabrik i Esbjerg, skriver Jyske Vestkysten.

“Det er en markant milepæl for den grønne omstilling i Danmark. Power-to-X-anlægget i Esbjerg bliver et mærkbart løft for udbygningen af Power-to-X i Danmark, som vil tage fart i den kommende tid. Sammen med vores samarbejdspartnere indenfor landbrug og fødevarer og i skibsfarten, vil vi med projektet kunne bidrage til at reducere CO2 aftrykket fra landbrug og skibsfart,” siger Christian Skakkebæk, Senior Partner i CIP til avisen.

Anlægget i Esbjerg vil blive Europas største anlæg til produktion af grøn ammoniak og blandt de fem største i verden med en produktionskapacitet på 800-900.000 tons ammoniak om året, svarende til tre procent af Europas ammoniakproduktion.

Anlægget , der vil skabe 100-150 nye arbejdspladser i Esbjerg, vil stå færdigt i 2026 og reducere CO2-udledningen med op til 1,5 mio. tons årligt - hvad der svarer til udledningen fra 730.000 biler.

Ammoniak er et af de fossilfri brændstoffer, som Maersk satser på i fremtiden.

Kilde: Jyske Vestkysten.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark