Seaspan fortsætter vækst: 6 nye bestilt

Seaspan fortsætter vækst: 6 nye bestilt
Arkivfoto.

Onsdag 31. marts 2021 kl: 08:58


Containerskibsejeren Seaspan fortsætter fortsætter sin voldsomme vækst med bestillingen af 6 containerskibe med en kapacitet på 15.500 teu pr. skib. Hong Kong selskabet, der chartrer skibe ud til de store containerrederier har siden december med den sidste ordre nu bestilt 37 skibe.

Lige nu er det kapacitetsproblemer og tårnhøje rater, der præger containershipping. Men det kan se anderledes ud om få år, når det vælter nu med nybyggede containerskibe fra værfterne i Asien.

Således vil Seaspans seneste ordre øge det i forvejen rekordhøje antal af bestilte containerskibe og sker ifølge Alphaliner på grund af en kombination af efterspørgsel, lave renter og hård konkurrence mellem de forskellige værfter.

Det er blot tre uger siden, at Seaspan sidst annoncerede en ordre på nybygninger og de netop bestilte skibe ventes at være klar til levering fra anden halvdel af 2023 og frem til midten af 2024.
Skibene vil blive drevet på gammeldags maner og udstyres med scrubbere.

Seaspan koncentrerer sig først og fremmest om skibe med en kapacitet på mellem 10.000 teu og 15.000 teu og har siden december i fjor afgivet seks ordre på i alt ni skibe på omkring 12.000 teu, hele 26 på omkring 15.000 teu og blot to af de ultra-store på 24.000 teu.

Seaspans flåde bestod ved udgangen af 2020 af 127 skibe
Det er ikke oplyst hvilket rederi, der står parat til at chartre de sidste 6 skibe.

For blot seks måneder siden var der sat containerskibe i ordre svarende til 8,8 pct. af den samlede tonnage. Men siden er bestillingerne væltet ind på de største værfter og nu nærmer tallet sig 15 pct., oplyste Alphaliner i sidste uge.

Kilde: Maritime Executive


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark