Fjord Lines nye FSTR er på vej gennem Suez

Fjord Lines nye FSTR er på vej gennem Suez
Fjord FSTR ved søsætningen fra værftet i Filippinerne. Foto: Fjord Lines.

Onsdag 31. marts 2021 kl: 11:50


Den nye katamaran-færge, der skal betjene Fjord Lines rute mellem Hirtshals og Kristiansand er nu endelig på vej gennem Suez-kanalen efter at have været blandt de flere hundrede skibe, der ventede i køb på grund af Ever Givens blokering af den vitale transportvej.

AIS-data viser, at den 109 meter lange katamaran med plads til 1.200 passagerer og 404 biler efter en uge i kø her til formiddag er på vej gennem kanalen på rejsen fra værftet på Filippinerne til Danmark.

Forsinkelsen på ca. en uge får ingen konsekvener, da rejserestriktionerne alligevel har stoppet stort set al trafik mellem Danmark og Norge, har Fjord Lines tidligere oplyst.

I Hirtshals har det nye færgeleje til skibet, der har en kapacitet der er dobbelt så stor som Fjord Cat, stået færdig siden starten af marts.

Den nye hurtiggående katamaran vil sørge for 32 procent reduktion i CO2-udslip per passagerkilometer, sammenlignet med det nuværende skib.

FSTR´s maskiner yder 51.495 hk og kan sikre en topfart på 37 knob, nok til at sikre en overfartstid på 2 timer og 15 minutter som i dag.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark