Maersk-skib har drevet i Stillehavet i 14 dage

Maersk-skib har drevet i Stillehavet i 14 dage
Maersk Eureka måtte lukke ned for hovedmotoren 14. marts. Arkivfoto.

Onsdag 31. marts 2021 kl: 12:59


Containerskibet Maersk Eureka har langt om længe fået hjælp fra en oceangående slæbebåd, efter at det 13.100 teu store skib har drevet for vind og vejr i Stillehavet i godt 14 dage på grund af motorproblemer. Slæbebåden ankom i løbet af weekenden med reservedele og teknikere.

Maersk Eureka blev i første omgang tvunget til at lukke ned for hovedmotoren den 12. marts for at få udskiftet en brændstofpumpe, da skibet var på vej til Long Beach i Californien. Det lykkedes efterfølgende at få motoren i gang igen, men glæden varede kort.

Allerede den 14. marts måtte den lukkes ned igen - og siden har det 366 meter lange skib drevet i Stillehavet med sidst opdaterede position ca. 650 sømil ud for Dutch Harbour i Alaska.

Det var også herfra slæbebåden ankom og nu befinder sig ved skibet, der ifølge en opdatering fra Maersk fortsat er stabilt og sikkert.

Rederiet forventer en opdatering om fremdriften af reparationen i dag og vil derefter være bedre i stand til at give en indikation om, hvornår skibet kan ventes til Long Beach.

Maersk Eureka er registreret i Singapore, bygget i 2012 og blev sammen med en håndfuld andre skibe solgt til Maersk af Commerzbank efter at Hanjiin gik konkurs. Skibet hed tildligere Hanjin Sooho.

Kilde: gCaptain


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark