Sundbusserne overlever trods corona

Sundbusserne overlever trods corona
Arkivfoto.

Onsdag 31. marts 2021 kl: 15:10


Det var i sidste øjeblik inden, der ville blive lukket ned for Sundbusserne mellem Helsingør og Helsingborg, men nu er ansøgningen om corona-støtte endelig gået igennem, og der er håb for fremtiden. Det fastslår Sundbusserne direktør Hans Froholdt.

Det har ikke været nemt at være et lille færgeselskab med en rute til Sverige, siden Covid-19 pandemien lukkede Danmark ned - og ikke mindst muligheden for at tage turen over Øresund.

Derfor var der en reel risiko for, at Sundbusserne, der har sejlet mellem Helsingør og Helsingborg siden 1958, ville gå nedenom og hjem.

Kun mellem 9. juli og 23 oktober var Sundbusserne i drift, siden har færgerne ligget stille i havnen på grund af corona-nedlukningen, skriver Helsingør Dagblad.

Og det har været svært at få del i hjælpepakkerne, fordi rederiet ifølge direktøren ikke “passede ind i modellerne”.

“Vi er ikke et messecenter, vi er ikke en restaurant, og vi er ikke en festival. Derfor kunne vi i første omgang ikke få støtte,” siger Hans Froholdt.

Men nu har selskabet fået besked fra Erhvervsstyrelsen om, at det kan få del i hjælpepakkerne efter reglerne om virksomheder, der har været tvunget til at lukke ned som følge af rejserestriktionerne.

Kilde: Helsingør Dagblad.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark