Lindholm-færgen har sejlet sin sidste tur

Lindholm-færgen har sejlet sin sidste tur

Torsdag 1. april 2021 kl: 10:00


I næsten 100 år er der blevet forsket i smitsomme sygdomme på øge Lindholm i Stege Bugt. Og i lige så mange år har færgen været eneste transportmiddel til øen. Men onsdag var det slut. DTU har opsagt lejemålet og Kaptajn Claus Ligaard har taget turen med M/F Ulvsund for sidste gang.

Øen Lindholm blev først kendt af danskerne, da den foregående regering havde planer om at benytte øen til udviste kriminelle udlændinge. Det blev som bekendt ikke til noget, og nu har DTU opsagt sit lejemål af bygningerne på øen, der er lukket for offentligheden.

Derfor har kaptajn Claus Ligaard gennem de sidste 11 år fået et særligt forhold til sine passagerer på M/F Ulvsund fortæller han til TV 2 Øst.

“Det er ligesom at sejle på små øer, der kender du også alle dem, der sejler med. Sejler du større færger, er det bare "passagerer" – men her er det kolleger hele tiden,” fortæller han.

“Jeg tror virkelig, vi komme til at savne alle kollegerne – altså passagererne – vi har haft,” siger kaptajnen.

Turen frem og tilbage mellem Kalvehave og Lindholm kender Claus Ligaard i den grad også.

Jeg regnede lidt for sjovt på det – det er noget med en 10.000-11.000 gange, vi har sejlet frem og tilbage. Så vi kender den rimelig godt, siger han.

Kilde: TV 2 Øst


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark