Suez-kanalen på vej med milliardkrav

Suez-kanalen på vej med milliardkrav
Milliardkrav på vej mod ejeren af Ever Given. Arkivfoto.

Fredag 2. april 2021 kl: 08:00


Suez-kanalen Myndigheden (SCA) er i gang med at regne på erstatningskravet efter Ever Givens 6-dage lange blokering af den både for verdenshandlen og Egypten så vitale kanal. SCA har foreløbig antydet, at kravet løber op i milliarder.

Lige nu er SCA i gang med at beregne de tab og de omkostninger, som containergiganten Ever Givens har medført. Og det er ikke småpenge. SCA´s bestyrelsesformand og direktør, Osama Rabie, har sagt til lokale medier, at omfanget af ødelæggelser og tab, inklusiv udgifter til uddybningsfartøjer er ved at blive beregnet.

“Estimatet lyder på en milliard dollar - og en smule mere,” sagde han ifølge Reuters gengivelse af Rabies udtalelser til en egyptisk tv-station.

Kravet vil også omfatte erstatning for tabt omsætning og for tabt omdømme på grund af den 6-dage lange lukning.

Kravene rettes efter alt at dømme mod skibets ejer, Shoei Kisen Kaisha, der har afdækket forpligtelserne i UK P&I Club.
Et krav af den størrelse vil skulle deles mellem de internationale forsikringsklubber, men kilder i branchen vurdere, at tallet på 1 mia. dollar blot udtales for at teste reaktionerne i en sag, der ventes at medføre en lang række retssager om tab.

Evergreen Marine, der har chartret skibet, siger, at charteraftalen meget direkte specificerer, at rederiet ikke er ansvarlig for de tab, som hændelsen har meført.

“Vores risiko-eksponering i hændelsen er meget, meget lav. Vi er alene ansvarlig for transporten af lasten ombord. Selvom om måtte få nogle krav rettet mod os, vil de være dækket af vores forsikring,” sagde Evergreen´s topchef Eric Hsieh til lokale medier torsdag.

Kilde: TradeWinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark