Køen af ventende skibe ved Suez er afviklet

Køen af ventende skibe ved Suez er afviklet

Søndag 4. april 2021 kl: 08:00


Den lange kø af ventende skibe, som samlede sig i begge ender af Suez-kanalen i de seks dage containerskibet Ever Given sad fast som en prop i kanalen, er nu afviklet. Ifølge kanalmyndighederne passerede de sidste 61 af de sammenlagt 422 ventende skibe kanalen lørdag.

Tilbage står nu det juridiske slagsmål om det gigantiske økonomiske tab der opstod som følge af uheldet. Ingen ved præcist hvor mange penge der er tale om, men beløb helt op til 15 milliarder dollar er nævnt. Et beløb i den størrelsesorden er stort nok til at lægge et hvilken som helst rederi eller forsikringsselskab i graven.

I første omgang har kanalmyndighederne valgt at tilbageholde Ever Given, indtil der er stillet sikkerhed for de direkte omkostninger forbundet med at bjærge containerskibet, hvortil kommer de indtægter kanalen gik glip af, i de dage kanalen var lukket.

Men det helt store beløb er de tab, ejerne af de 422 skibe - der har ventet på at kunne sejle gennem kanalen - har lidt, samt modtagerne af de varer der befandt sig om bord på skibene. Et regnestykke der ikke kun er meget stort, men også kompliceret.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark