Dramaet fortsætter: Support-skib faldet af

Dramaet fortsætter: Support-skib faldet af
Dækket er tomt dér, hvor support-skibet stod surret fast.

Tirsdag 6. april 2021 kl: 16:00


Et support-skib, der var lastet på heavy-lift skibet Eemslift Hendrika, er faldet af i det meget hårde vejr 50-60 sømil fra Ålesund ved den norske vestkyst, hvor havaristen fortsat driver uden besætning.

En ny video fra omkring kl. 14.30 tirsdag viser, hvordan dækket nu er tomt dér, hvor et splinternyt supportskib stod surret fast. Skibet, der var bestilt af det norske selskab AQS, har en værdi på omkring 66 mio. norske kroner.

Det grøn-malede supportskib er ifølge AQS fortsat flydende.

“Det ligner næsten et eventyr. Skibet må være landet i vandet med kølen den rigtige vej,” siger Kristian Hjertevik, der er teknisk chef i AQS til VG.no.

Hvornår skibet faldt af er uklart, men det kan være sket i nat, siger han. Tirsdag eftermiddag befinder skibet sig ca. halvanden sømil fra heavy-lift skibet.

AQS havde mandskab klar til at gå om bord i det nye fartøj, men de må nu vente og håbe, at skibet bliver bjærget i hel tilstand.

Der er fortsat risiko for, at det hollandsk-registrerede heavy-lift skib kan kæntre i det hårde vejr, oplyste det norske Kystverket kl. 13.00 tirsdag.

Se den nye video herunder - og den første, hvor AQS fartøjet fortsat står på dækket, længere nede.

Kilde: VG.no.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark