Hårdt vejr udsætter bjærgningsaktion

Hårdt vejr udsætter bjærgningsaktion
Foto: Kystvagtskibet Sortland.

Onsdag 7. april 2021 kl: 16:00


Det fortsat hårde vejr i Norskehavet ud for Ålesund gør det for farligt at sætte bjærgningseksperter ned på det stærkt krængende heavy-lift skib Eemslift Hendrika i dag. Aktionen er foreløbig udsat til torsdag, men skibet overvåges konstant.

Efter et møde mellem det norske Kystverket og de hollandske bjærgningseksperter fra Smit Salvage blev det besluttet at udsætte bjærgningsaktionen til torsdag.

“Det har med sikkerheden for de folk, der skal om bord at gøre, siger beredskabsdirektør Hans Petter Mortensholm ifølge NRK.

Eksperterne skulle have været sat ned på skibet fra en helikopter tidligere i dag for at fastgøre slæbetov, så det havarerede skib kunne slæbes i havn onsdag.

Men det sætter vejret i området en stopper for.

Slæbebådene BB Ocean og Normand Drott ligger sammen med kystvagtens skib Sortland fortsat ved Eemslift Hendrika. Og der bliver de for eventuelt at kunne gribe ind, hvis strøm og vind mod forventning skulle true med at sende skibet for tæt på land.

For en god ordensskyld har miljømyndigheder forberedt sig på det værste. Skibet indeholder 350 ton bunkerolie og 50 ton diesel.

Det support-skib, der blev tabt fra heavy-lift skibet tidligere, bliver nu forsøgt bjærget af en tredje slæbebåd. Men også den venter på bedre vejr.

Kaptajnen på Eemslift Hendrika alarmerede kystvagten tidligt mandag morgen, da lasten i stormen med dønninger på op til 15 meter havde forskubbet sig, så skibet krængede mellem 15 og 30 grader.

Otte af skibets besætning på 12 mand blev hurtigt evakueret, mens kaptajnen og tre øvrige besætningsmedlemmer blev på skibet indtil mandag eftermiddag, hvor det blev for farligt. Skibet var i stor fare for at kæntre.

Kilde: NRK


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark