Endelig fri efter tre måneder i Iran

Endelig fri efter tre måneder i Iran
Hankuk Chemi ses her, da det blev eskorteret til iransk havn. Nu er det frigivet.

Fredag 9. april 2021 kl: 11:50


Efter et mere end tre måneder langt og ufrivilligt ophold, har den sydkoreanske tanker Hankuk Chemi og dets 20 mand store besætning endelig fået lov til at forlade iransk havn og har fredag sat kurs mod Fujairah.

Skibet blev bordet af bevæbnede iranske revolutionsgardister 4. januar og ført til en iransk havn, hvor det siden har været tilbageholdt, beskyldt for at have forurenet iransk farvand.

Det blev pure afvist af skibets ejer DM Shipping og aktionen blev også mere set som Irans forsøg på at lægge pres på Sydkorea for at få frigivet 7 mia. dollar, der blev holdt tilbage som en konsekvens af de amerikanske sanktioner mod landet.

I forbindelsen med frigivelsen af skibet, oplyser Sydkoreas udenrigsministerium i et tweet, at kaptajnen og de 19 besætningsmedlemmer “er ved godt helbred” og at det nu har forladt Iran “efter at have gennemført administrative procedurer”.

Men udenrigsministeriet nævnte ingenting om penge i deres udtalelse fredag.

Frigivelsen af skibet falder sammen med igangværende drøftelser mellem iranske ledere og repræsentanter for bl.a. USA om den atom-aftale, som USA´s tidligere præsident Trump, trak landet ud af.

Joe Biden har sagt, at han er villig til at genindtræde i aftalen, hvis Iran stopper med berigelsen af uran.

Iran ønsker at USA skal fjerne alle sanktioner som en del af en ny aftale.

Kilde: TradeWinds.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark