Desmi opnår pænt resultat i svært år

Desmi opnår pænt resultat i svært år
Henrik Sørensen, CEO i Desmi, kalder årets resultat "tilfredsstillende". Arkivfoto.

Tirsdag 13. april 2021 kl: 08:56


Også for Desmi Gruppen med hovedsæde i Nørresundby var 2020 et udfordrende år, ikke alene på grund af Covid-19 pandeminen, men også fordi den danske koncern blev ramt af et alvorligt cyberangreb. Alligevel kommer Desmi ud med de næstbedste resultat i selskabets historie.

Desmi Gruppen realiserede i 2020 en omsætning på 1,296 mia. kr., en driftsindtjening før finansielle poster og afskrivninger (EBITDA) på 184,5 mio. kr. og et resultat før skat på 157,2 mio. kr. hvilket var det næstbedste resultat i selskabets 186 år lange historie. Selskabet forventer en omsætning og resultat på mindst samme niveau i år.

“Covid-19 situationen har haft - og har fortsat - en stor påvirkning på vores daglige arbejde i forhold til at besøge og møde vores kunder ansigt til ansigt. Trods Covid-19 udfordringerne og olieprisens store udsving plus et cyber-angreb, der påvirkede Desme´s IT-systemer og drift, er vi glade for at annoncere endnu et tilfredsstillende resultat,” udtaler Henrik Sørensen, der er CEO i Desmi A/S.

Påvirkningen fra de negative omstændigheder er dog tydelig med et fald i omsætningen på ca. 260 mio. kr. i forhold til rekordåret 2019, hvor resultatet før skat med 298 mio. kr. var næsten dobbelt så stort.

Årets resultat lever derfor ikke op til budgettet, men betegnes som “tilfredsstillende” på grund af omstændighederne.

Selskabets ordrebeholdning svandt ind i løbet af 2020, men det er forventningen, at Covid-19 situationen vil lette hen over sommeren og at markedssituationen generelt vil normalisere sig hen over efteråret.

“Det er desuden forventningen, at efterspørgsel efter pumper til scrubbersystemer øges løbende over året i takt med øgning af prisforskellen mellem brændstof med højt og lavt indhold af svovl, og at salget af BWMS vil følge tidligere forudsigelser, når det ikke er muligt at søge udskydelse af compliancedate med henvisning til Covid-19.

Historien har vist, at aktiviteten i Desmi kan geares op med kort varsel. På den baggrund er det forventningen, at omsætning og indtjening i 2021 som minimum kan fastholdes på samme niveau som i 2020.

Kilde: Desmi


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark