Suez har fået retskendelse til arrestation

Suez har fået retskendelse til arrestation
Foto: SCA

Onsdag 14. april 2021 kl: 10:45


Suez Canal Authority (SCA) har tirsdag fået en formel retskendelse til at beslaglægge containerskibet Ever Given på grund af “manglende betaling af et beløb på 900 mio. dollar,” rapporterer det egyptiske, statsejede medie Ahram Gate.

Retskendelsen betyder, at det nu er helt uvist, hvornår de tusindvis af containere om bord på det næsten fuldtlastede, beslaglagte skib med en kapacitet på 20.388 teu når frem til deres destinationer, ligesom den 25 mand store besætning fortsat sidder fast på skibet.

Den britiske P&I Club har bekræftet, at Egypten har rejst et grav på 916 mio. dollar overfor skibets ejer, Shoei Kisen Kaisha, der også bekræfter modtagelsen af kravet, men ikke bidrager med yderligere oplysninger.

Ifølge Wall Street Journal løber omkostningerne til selve bjærgningsoperationen op i et lavet en-cifret millionbeløb i dollars, mens det er vurderingen, at SCA har mistet mindre end 100 mio. dollar i transit-indtægter i de seks dage, hvor kanalen var lukket på grund af Ever Givens blokering.

Der synes således umiddelbart at være langt op til SCA´s krav på godt 900 mio. dollar, hvilket da også er holdningen hos P&I Club:

"Trods størrelsen på kravet, der stort set ikke er blevet understøttet, har ejeren og deres forsikringsselskaber forhandlet i god tro med SCA," udtalte det britiske selskab til Reuters.

Ifølge P&I Club kræver SCA en bjærgnings-bonus på 300 mio. dollar og yderligere 300 mio. dollar i kompensation for tab af omdømme.

Suez-myndigheden er fortsat i gang med at undersøge årsagen til grundstødningen, men chefen for kanalen, Osama Rabie, har ifølge nyhedsbureauet AP allerede udtalt, at fejlen ligger hos skibsejeren.

Han tilføjede, at undersøgelsen af årsagen til grundstødningen næsten er færdig og formentlig vil blive afsluttet torsdag.

Kilde: Maritime-Executive


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark