Ny ugentlig containerrute til Hanstholm

Ny ugentlig containerrute til Hanstholm

Torsdag 15. april 2021 kl: 13:02


Det islandske rederi Eimskip åbner nu en ny containerrute mellem Thorshavn og Hanstholm. Ruten får ankomst til Hansholm fredag aften og afgang lørdag morgen. Ruten kommer efter en stor havneudvidelse, som har boostet Hanstholm Havns infrastruktur og gjort det muligt at modtage større skibe.

”Godsruten mellem Thorshavn og Hanstholm er efterspurgt af industrien og bidrager til en styrket forbindelse mellem Færøerne og det europæiske marked. Med sin gunstige geografiske placering er Hanstholm et ideelt knudepunkt for modtagelse af gods fra den blå motorvej, som skal videre til modtagere i Danmark eller ud i Europa”, siger Jesper Sandahl, administrerende direktør i Eimskip Denmark.

Ruten betjenes af det 100 meter lange containerskib Vantage, der har plads til i alt 354 containere – herunder køle- og frysecontainere.

”Hanstholm Havn har over de seneste år investeret massivt i en stor udvidelse, som har indledt en ny epoke, hvor blandt andet nye ydermoler og et ekstra havnebassin med 10 meter dybde og 350 meter kaj har gearet havnen til modtagelse af store fragtskibe”, siger havnedirektør Nils Skeby, Hanstholm Havn.

”Vi glæder os til at se ruten søsat og står klar med et stærkt set-up af aktører, der er er klar til at håndtere de ombordværende laster både hurtigt og sikkert”, siger Nils Skeby.

Vantage har efter planen sit første anløb i Hanstholm fredag den 16. april.

Eimskip er med sine 21 skibe og omkring 1.700 ansatte engageret i søtransport verden over med afdelinger i 20 lande, herunder Danmark.

Kilde: Hanstholm Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark