Samsø-færger kollideret i Sælvig havn

Samsø-færger kollideret i Sælvig havn
Arkivfoto: Lilleøre / Samsø Rederi

Fredag 16. april 2021 kl: 15:52


Den store Samsøfærge Prinsesse Isabella, der sejler mellem Hou og Samsø, er fredag eftermiddag kollideret med den nye hurtigfærge Lilleøre i Sælvig Havn. Hurtigfærgen, der skulle være indsat på ruten mellem Aarhus og Sælvig den 26. april, er så skadet, at indsættelsen nu er udsat. Det oplyser TV2/Østjylland.

”Vi ved endnu ikke helt, hvordan det kunne ske, men ved indløbet sejler Prinsesse Isabella ind fra en anden vinkel, end hun plejer. Hun kommer cirka 30-40 centimeter for langt mod højre, og derved snitter hun Lilleøre”, siger Carsten Kruse, rederidirektør hos Samsø Rederi, til TV2/Østjylland.

”Det er møgærgerligt for at sige det ligeud. Men der er heldigvis ikke kommet nogen til skade, og det er det vigtigste”, siger Carsten Kruse til TV-stationen.

Skaderne på Lilleøre er ikke omfattende, men store nok til at rederiet vurderer, at den ikke når at blive klar til den planlagte indsættelse.

Ifølge billeder på TV2/Østjyllands hjemmeside er der dog sket skade på hurtigfærgens ene fortøjningspunkt agter, samt på gelænderet.

De planlagte prøvesejle den 24 og 25. april, hvor det var gratis at sejle med hurtigfærgen, er også blevet aflyst.

Prinsesse Isabella fik kun mindre skader ved sammenstødet der endte med, at den store færge også ramte molen.

Kilde: TV2/Østjylland


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark