Lilleøre på værft i Frederikshavn

Lilleøre på værft i Frederikshavn
Foto: Per Pedersen

Søndag 18. april 2021 kl: 08:00


Den nye hurtigfærge Lilleøre, der skal sejle på ruten mellem Aarhus og Sælvig på Samsø, er ankommet til Orskov Yard i Frederikshavn hvor den nu skal repareres. Det sker efter at den fredag blev påsejlet af færgen Prinsesse Isabella, der ligeledes tilhører Samsø Rederi, i Sælvig Havn.

Lilleøre fik kun mindre skader ved kollisionen, men store nok til at færgen skal på værft - og at rederiet har besluttet at udskyde den planlagte indsættelse, der skulle have fundet sted den 26. april, en lille måned frem til den 21. maj.

Rederiet oplyser, at passagerer der har bestilt i perioden fra d. 26. april og frem til og med 20. maj får automatisk refunderet deres billetter og skal derfor ikke foretages sig noget.

Det er endnu uklart hvad der var årsag til, at den langt større færge Prinsesse Isabella kolliderede med Lilleøre, der lå fortøjet i havnen, men rederidirektør hos Samsø Rederi Carsten Kruse sagde fredag til TV2/Østjylland, at Prinsesse Isabella sejlede ind i havnen fra en anden vinkel end den plejer, og derved kom 30-40 centimeter for langt mod højre i havnebassinet.

”Det er møgærgerligt for at sige det ligeud. Men der er heldigvis ikke kommet nogen til skade, og det er det vigtigste”, sagde Carsten Kruse fredag til TV-stationen.

Prinsesse Isabella fik kun mindre skader ved sammenstødet der endte med, at den store færge også ramte molen.

De planlagte prøvesejle den 24 og 25. april, hvor det var gratis at sejle med hurtigfærgen, er også blevet aflyst. Det vides endnu ikke om de gennemføres på et andet tidspunkt.

Vores læser Per Pedersen, der er en dygtig og flittig fotograf, har sendt os en billedserie af Lilleøre på vej til Frederikshavn. Vi takker !

RedaktionenFoto: Per Pedersen

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark