Norden intensiverer vægten på tørlastskibe

Norden intensiverer vægten på tørlastskibe
Foto: Norden

Mandag 19. april 2021 kl: 09:55


Rederiet Norden har i de seneste uger købt tre tørlastskibe i kamsarmax-størrelsen og leaset yderligere syv med mulighed for senere køb. Siden nytår har rederiet omvendt solgt to tankskibe for at flytte eksponeringen fra tank til bulker-sektoren.

I alt har Nordens Asset Management division siden starten af 2020 indgået aftaler omkring 33 tørlastskibe enten som køb eller leasing.

“Vores skift i eksponeringen fra tankskibe til tørlastskibe har været vel-timet,” siger Jan Rindbo, CEO i Norden.

“Tankskibsmarkedet er stadig udfordret af lav efterspørgsel efter olie på grund af pandemien, samtidig med, at tørlastmarkedet er ekstremt stærkt og vi ser, at denne trend fortsætter året ud.”

Samtidig er tørlastskibet Nord Stellar blevet solgt kort tid efter, at det blev leveret til Norden fornylig.

“Salget af Nord Stellar er ikke en indikation på vores tab af tiltro til tørlastmarkedet, men snarere et eksempel på en fantastisk handel, forklarer Henrik Lykkegaard Madsen, der er chef for Asset Management i rederiet.

“Det stærke tørlastmarked og stigende skibspriser gør det muligt for os at tjene mange penge på dette skibe efter en meget kort periode som ejere. I Asset Management kigger vi hele tiden efter den slags muligheder for at tjene på udviklinger i markedet,” siger han.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark