Prisen på brugt tonnage er eksploderet

Prisen på brugt tonnage er eksploderet

Tirsdag 20. april 2021 kl: 08:00


Prisen på brugte skibe er nærmest eksploderet det sidste halve år, og priserne ligger nu på det højeste niveau siden 2014. Det er især prisen på containerskibe der steget markant i takt med de høje rater, men også bulkcarrier er steget mens brugte tankskibe kun lige holder prisen.

Tallene stammer fra Clarksons Research's secondhand price index, der er steget 33 procent siden september sidste år og nu ligger på index 115, det højeste niveau siden 2014.

Som en konsekvens af de høje priser på brugte skibe, er værdien af den samlede verdensflåde ifølge Clarksons nu er på det højeste niveau nogensinde.

De høje priser er ujævnt fordelt, også indenfor samme type af skibe. Således er prisen på brugte containerskibe generelt steget 47 procent siden juni, mens et 10 år gammelt containerskib med en kapacitet på 6.600 TEU er steget 138 procent i samme periode, og et 10 år gammel containerskib med en kapacitet på 4.500 TEU er steget vilde 268 procent i værdi.

Prisen på brugte bulkcarrier er generelt steget 31 procent i værdi det sidste halve år, mens prisen på tankskibe kun er steget marginalt de sidste 6 måneder. Sammenligner man med prisen på brugte tankskibe for et år siden, ligger priserne i dag godt 10 procent lavere.

Kilde: Tradewinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark