Rusland øger sit militære pres på Ukraine

Rusland øger sit militære pres på Ukraine
Foto: Wikipedia

Tirsdag 20. april 2021 kl: 15:04


Der rasles fortsat med våbnene mellem Rusland og Ukraine. I sidste uge meddelte Rusland, at det lukker det strategisk vigtige Kerchstrædet, der forbinder Sortehavet med Azovhavet, for al sejlads med krigsskibe og andre statslige skibe fra fremmede lande, frem til oktober. Nu sender Rusland også landgangsfartøjer til Sortehavet.

Det drejer sig om to store landgangsfartøjer af Ropucha-klassen, bygget til landsætning af tanks. De er netop overført fra russiske Nordflåde til Sortehavet, mens yderlige to landgangsfartøjer er overført til Sortehavet fra den russiske Østersøflåde.

Den russiske opbygning på havet sker samtidig med, at Rusland har opbygget store militærstyrker langs grænsen til Ukraine, og på Krimhalvøen som Rusland har annekteret fra Ukraine.

Storbritannien og USA har begge reageret på den russiske opbygning. Storbritannien ved at meddele, at det i næste måned sender en Type 45 destroyer og en Type 23 fregat ind i Sortehavet t næste måned, mens USA har gjort destroyerne USS Roosevelt og USS Donald Cook klar til indsættelse i Sortehavet.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark