Maersk: Suez-effekt fortsætter ind i 3. kvt

Maersk: Suez-effekt fortsætter ind i 3. kvt

Onsdag 21. april 2021 kl: 08:59


Den uge lange blokeringen af Suezkanalen i sidste måned, og de mange forsinkede skibe der blev resultatet heraf, vil skabe forsinkelser på containermarkedet der rækker helt ind i 3. kvartal. Det advarer Maersk sine kunder om i en ny mail. For at lette situationen vil Maersk øge antallet af containere.

”Din bekymring er vores bekymring, og vi beklager den ulejlighed, som denne hændelse kan medføre for din virksomhed i en tid, hvor visse brancher i forvejen er under hårdt pres på grund af pandemien”, skriver Maersk bl.a. til sine kunder.

Havne og infrastruktur er flaskehalse i forsyningskæden, og for at lette presset har Maersk besluttet at øge antallet af containere med 260.000 TEU inden udgangen af dette kvartal-

"Den nye normal er stadig ved at blive fastlagt, men vi forventer at situationen fortsat vil være anstrengt ind i tredje kvartal", skriver Maersk.

Containerskibet Ever Given, der forårsagede lukningen af kanalen, ligger fortsat fuldt lastet i Suezkanalen, tilbageholdt af de egyptiske myndigheder indtil der findes en løsning på de komplicerede erstatningskrav.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark