Oliespild set på havet hvor ubåd dykkede

Oliespild set på havet hvor ubåd dykkede
KRI Nanggala har været forsvundet siden natten til onsdag.

Torsdag 22. april 2021 kl: 08:00


Overvågningsfly opdagede oliespild i farvandet mellem Java og Bali i det område, hvor den savnede indonesiske ubåd med 53 om bord befandt sig, da det kl. 3 natten til onsdag bad om lov til at dykke. Derefter har flåden ikke haft kontakt med ubåden KRI Nanggala-402.

En stor eftersøgning med fly og skibe er fortsat i gang i forsøget på at finde ubåden, og oliespildet stammer “højst sandsynligt” fra det 44 år gamle fartøj, sagde en talsmand for flåden sent onsdag aften ifølge CNN.

“Oliespildet er fundet på det sted, hvor vi sidst havde kontakt med ubåden,” sagde talsmanden, admiral Julius Widjojono.

Han fortalte, at ubåden er bygget til at kunne opererer på dybder på mellem 250-500 meter, men at større dybder “kan være fatale”.

“Det er muligt, at ubåden er kommet ud for et black-out under dykningen, så kontrollen med fartøjet blev tabt uden mulighed for at igangsætte nødprocedurer, og det kan have fået ubåden til at falde ned på dybder på 600-700 meter,” hedder det i en udtalelse fra flåden, ifølge det australske medie 7 News.

Selvom oliespildet ifølge Widjojono “kan indikere en skade på ubådens skrog”, håber myndighederne fortsat at besætningen er i sikkerhed, men erkender, at situationen kan være fatal

“Lad os bede for dem, så de kan overleve,” lød hans opfordring i de lokale medier onsdag.

Flere lande, bl.a. Australien, Indien og Singapore har tilbudt deres assistance i eftersøgningsarbejdet.

Indonesien har sat fire krigsskibe ind i eftersøgningen, bl.a. et, der er udstyret med avanceret sonar-udstyr, som præcist kan afsløre ubådens position. Dette skib er nu på vej til området fra Jakarta. To skibe udstyret med side-scan sonarer gik allerede i gang med at undersøge området onsdag, oplyste det indonesiske forsvarsministerium.

KRI Nanggala-402 var på våbenøvelse, da det forsvandt i Bali-strædet, der forbinder Det Indiske Ocean med Bali Havet.

Kilde: CNN og 7 News.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark