ITF: Tilbageholdt besætning er foreløbig OK

ITF: Tilbageholdt besætning er foreløbig OK
Arkivfoto.

Torsdag 22. april 2021 kl: 10:08


Ever Givens besætning har ikke fået lov til at forlade det tilbageholdte skib af de egyptiske myndigheder, der kæmper for at få udbetalt en erstatning, der ifølge forsikringsselskaber og rederi er helt ude af proportioner. Men besætningen har det efter omstændighederne godt, siger ITF efter et besøg om bord.

Ifølge Det Internationale Transportarbejderforbund (ITF) er besætningen trods det nu tre uger lange, ufrivillige ophold i Suez-kanalen ved godt mod. De har mad nok og ITF forsynede dem med udstyr, så de kan gå på nettet, da repræsentanter var om bord på skibet.

De egyptiske myndigheder tilbageholder skibet og kræver en betaling på astronomiske 916 mio. dollar for at frigive det igen. Og foreløbig har blot to besætningsmedlemmer fået lov at forlade det enorme containerskibe “af personlige årsager”.

Formanden for Indiens fagforening for søfolk har opfordret de egyptiske myndigheder til at lade besætningen afmønstre skibet. Man frygter, at myndighederne vil holde besætningen som “gidsler” indtil de får den krævede betaling.

Både forsikringsselskabet UK Club og skibsejeren har foreløbig afvist det økonomiske krav som “uunderbygget”.

Evergreen, der har chartret skibet, har udtrykt ønske om, at de vil forsøge at flytte containerne til andre skibe for at kunne levere dem til de ventende kunder. Men det har de egyptiske myndigheder foreløbig afvist.

Årsagen til grundstødningen, der lukkede den livsvigtige kanal i seks dage, efterforskes fortsat af Suez-kanal myndigheden sideløbende med forhandlinger med forsikringsselskaber og ejeren af skibet.

Kilde: Offshore Energy.
Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark