Trecifret investering på vej til Hirtshals Havn

Trecifret investering på vej til Hirtshals Havn
Claus Riis, Freight Director hos Fjord Line og Jens Peter Lunden, Adm. direktør og partner i NXT Green Energy. Foto NXT Green Energy.

Tirsdag 27. april 2021 kl: 15:25


Hirtshals Havn kan blive hjem for Danmarks første produktionsanlæg til flydende natur- og biogas. Det er det dansk-norske selskab NXT Green Energy A/S, der for et større trecifret millionbeløb vil bygge et af Skandinaviens største anlæg til fremstilling af flydende natur- og biogas i den nordjyske havn.

Flydende biogas og LNG kan komme til at spille en stor rolle i den grønne omstilling af skibsfarten og den tunge landtransport, og det er baggrunden for, at NT Green Energy er i gang med at planlægge en stor trecifret millioninvestering i Danmarks første produktionsanlæg til flydende gas.

“Danmark er langt fremme med anvendelse af biogas og har verdens mest grønne gasnet. Her ser vi i øjeblikket en ændring fra tidligere, hvor det var naturgas, der fortrinsvis blev anvendt til opvarmning af boliger, til nu at være industrien og transportsektoren, der efterspørger de grønne gasser. Det er baggrunden for, at vi hos NXT Green Energy planlægger at etablere et af Skandinaviens største anlæg til produktion af flydende bio- og naturgas,” siger Jens Peter Lunden, der er Adm. direktør og partner i NXT Green Energy.

Det nye produktionsanlæg skal etableres på havneområdet i Hirtshals, hvor både skibe (bunkering) og landtransport kan serviceres med flydende biogas fra NXT Green Energy. Konkret forventer Jens Peter Lunden at tage første spadestik inden for et år.

Jens Peter Lunden ejer selskabet sammen med Fjord Line, der er hovedaktionær med 70 pct. af aktierne. Lunden ejer resten.

Kilde: Hirtshals Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark