Advarselsskud mod iranske flådefartøjer

Advarselsskud mod iranske flådefartøjer
Ved en tidligere hændelse krydsede et iransk flådefartøj ind foran et amerikansk med ca. 65 meters afstand. Foto: US Navy.

Onsdag 28. april 2021 kl: 11:02


Iranske flådefartøjer chikanerede ifølge en talsperson fra den amerikanske flåde flere amerikanske skibe, der var på en rutine patrulje i Den Persisike Golf mandag nat. Da tre mindre iranske angrebsskibe krydsede godt 60 meter fra en amerikansk patruljebåd, blev der affyret varselsskud.

De iranske skibe blev ifølge den amerikanske flåde ved med at sejle meget tæt på de amerikanske skibe, selv om de fik flere bro-til-bro advarsler, der dog ikke havde den ønskede effekt.

“Gennem hele forløbet kommunikerede de amerikanske styrker proaktivt med skibene fra Den Iranske Revolutionsgarde og gennemførte forberedte svar for at reducere risikoen for misforståelser, kollisioner og for at nedtrappe situationen,” siger Rebecca Rebarich, der er talsperson i US Navy´s femte flåde.

Det er ifølge den amerikanske flåde anden gang i denne måned, at iranske fartøjer chikanerer amerikanske skibe på patrulje.

Den 2. april var det fire fartøjer fra revolutionsgarden, der kom indenfor 70 yards (64 meter) fra to fartøjer fra US Coast Guard. Ved et tilfælde under den tre timer lange nærkontakt kom et af de iranske fartøjer så tæt på, at det amerikanske skibe måtte undvige for at undgå en kollision.

Nyheden om det iranske chikaneri kommer samtidig med, at USA sammen med andre nationer fortsætter forhandlingerne om USA´s genindtræden i den atomaftale, som den tidligere præsident Trump trak USA ud af.

Kilde: CNN


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark