Markant dyk i driftsindtjeningen i DanPilot

Markant dyk i driftsindtjeningen i DanPilot
Arkivfoto.

Onsdag 28. april 2021 kl: 12:57


Danmarks største lodseri, DanPilot, kom ud af Covid-19 året 2020 med et driftsresultat før afskrivninger (EBITDA) på 19,2 mio. kr. eller mindre end halvdelen af 2019 resultatet på 47,3 mio. kr. Omsætningen faldt med 13 pct. men årets resultat blev alligevel lidt bedre end i 2019.

Årsresultatet blev med 803.000 kr. bedre end de 114.000, der lige præcis trak DanPilot i plus i 2019, men da driftsresultatet faldt markant i 2020, skyldes forbedringen primært, at afskrivningerne var ca. 30 mio. kr. lavere end i 2019.

Men ledelsen erklærer, at resultatet “samlet set” var tilfredsstillende.
“Selvom året var stærkt præget af COVID-19-pandemien med nedgang i aktiviteter, har betydelige interne effektiviseringer gjort virksomheden mere konkurrencedygtig. Samtidig var en stærk indsats fra medarbejderne med til at sikre, at DanPilot styrede sikkert gennem det historisk udfordrende år,” skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Omkostningerne er reduceret med 8,8 pct. i forhold til 2019 samtidig med, at egenkapitalen er styrket med 3,9 mio. kr.

”Vores medarbejderes samarbejde og fokus er rygraden i, at vi har styret sikkert gennem året. Udover at tilpasse os sundhedsmyndighedernes retningslinjer løbende har vi haft nogle solide planer og tiltag for både effektiviseringer og sikker operation, som er blevet implementeret helt enestående af en meget dedikeret arbejdsstyrke. Det har medført, at vi har reduceret omkostningerne i forhold til 2019 og med tilfredshed kan se tilbage på årets resultat,” siger administrerende direktør i DanPilot, Erik Merkes Nielsen.

Lodsmarkedet blev fuldt liberaliseret i 2020, og det medførte ifølge DanPilot “mærkbare markedsændringer”, hvor selskabet dog har været i stand til at tiltrække nye kunder og fastholde eksisterende.

I forhold til 2021 vil Covid-19 fortsat påvirke DanPilots aktiviteter, “og det er uvist, hvilken betydning pandemien får fremadrettet”.

DanPilot er en selvstændig offentlig virksomhed ejet af staten, der har mere end 22.000 lodsninger fra 17 lodsstationer i Danmark.
Virksomheden beskæftiger godt 300 medarbejdere og har hovedkvarter i Svendborg.

Kilde: DanPilot.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark