EU-coronapas kan være klar inden sommer

EU-coronapas kan være klar inden sommer
Et EU-coronapas vil understøtte sikker og fri bevægelighed inden for EU, mener Peder Gellert, koncernchef for færge-divisionen i DFDS.

Onsdag 28. april 2021 kl: 13:57


I dag stemmer EU-Parlamentet om et forslag om et europæisk coronapas stillet af EU-Kommissionen. Med en lynbehandling kan coronapasset blive en realitet allerede inden sommer, og det er vigtigt for mange rederier, siger Danske Rederier.

Sommerens rejser over grænserne i EU kan være på vej til at blive væsentligt nemmere, end vi har været vant til de sidste mange måneder. 

EU-Kommissionen har stillet forslag om et EU-coronapas, som skal give adgang for rejser inden for EU, hvis man er vaccineret, har en negativ coronatest eller tidligere har været smittet med Covid-19.

I dag stemmer EU-Parlamentet om forslaget, og her har man på forhånd stemt om at tage en hasteprocedure i brug således, behandlingen kan ske hurtigere.

"Initiativer, der understøtter sikker og fri bevægelighed inden for EU, er meget velkomne. For at genstarte vores passagerforretning og for at øge antallet af passagerer i vores passagerrutenetværk er en digital løsning som det grønne certifikat afgørende, og vi følger denne udvikling nøje, så vi kan sikre hurtig implementering. For DFDS er det naturligvis lige så vigtigt, at en sådan løsning støttes af nabolandene til EU, som Storbritannien og Norge,” siger Peder Gellert, koncernchef for færge-divisionen i DFDS.

I Danske Rederier følger man også behandlingen af coronapasset, der har fået navnet ’Digital Green Certificate’, nøje.

”Jo enklere, det bliver at rejse, jo større sandsynlighed er der også for, at passagerne vender hurtigt tilbage. Vi har især nogle færgerederier, som virkelig har kigget langt efter kunderne det seneste år, og jeg håber derfor, at coronapasset kan være en realitet, inden ferien rammer,” siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark