USA genoptager sejlads med krydstogtskibe

USA genoptager sejlads med krydstogtskibe

Fredag 30. april 2021 kl: 09:00


Den amerikanske sundhedsmyndighed US Centers for Disease Control and Prevention har i et brev til den amerikanske krydstogtindustri givet foreløbigt grønt lys for, at den amerikanske krydstogtindustri kan genoptage sejladsen fra midten af juli måned.

Udmeldingen kommer efter, at den amerikanske delstat Florida - der har store økonomiske interesser i krydstogtindustrien - har anlagt sag mod CDC for at få ophævet det sejladsforbud, som sundhedsmyndigheden nedlagde i marts sidste år.

Tilladelse til at genoptage sejlads er dog betinget af, at 98 procent af besætningen og 95 procent af passagererne på de enkelte skibe er vaccineret mod corona.

Dertil kommer, at krydstogtskibene skal overholde en række yderligere krav, der skal nedbringe smittefaren yderligere.

"Vi anerkender, at krydstogt aldrig vil være en nul-risikovillig aktivitet, og at målet med CSO's trinvise tilgang er at genoptage passageroperationer på en måde, der mindsker risikoen for Covid-19 spredning ombord på krydstogtskibe og på tværs af havne," siger Aimee Treffiletti, der leder CDCs Global Mitigation Task Force for Covid-19-respons.

Krydstogtindustrien har taget godt imod CDCs udmelding,

”Selvom dette kun er en del af en meget kompleks proces, opmuntrer det os, at vi nu kan øjne en vej tilbage til normal drift”, siger Richard Fain, CEO i Royal Caribbean Group.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark