Tre dræbt og flere kvæstede ved forlis

Tre dræbt og flere kvæstede ved forlis
Arkivfoto.

Mandag 3. maj 2021 kl: 08:00


Tre blev dræbte og omkring ti sendt til hospitalsbehandling efter at en lystbåd med ca. 30 ramte et skær og forliste ud for San Diego i Californien søndag. Ifølge myndighederne var der angiveligt tale om migranter af endnu ukendt nationalitet, der hjulpet af menneskesmuglere var på vej til USA.

Forliset skete forholdsvis tæt på kysten og de fleste klarede sig i land ved egen hjælp. Men tre omkom og seks personer, der var blevet trukket længere ud i havet af strømmen, blev reddet af brandvæsenet, som var de første på stedet.

Der var i alt 30 personer om bord på den 40-fod store lystbåd.

“Alt tyder på, at dette var et smuglerfartøj, der blev brugt til at smugle migranter illegalt ind i USA,” siger en talsmand fra den amerikanske told og grænsebekyttelse til CNN.

De personer, der menes at have sejlet båden, er tilbageholdt af myndighederne.

“Vi har set en dramatisk forøgelse af antallet af maritime indsmuglings forsøg af migranter i den senere tid,” siger chefen for grænsemyndigheden i området og tilføjer, at man har set for mange forsøg, “der er gået fra at være risikable til tragiske, når smuglere ofrer sikkerheden til fordel for profit”.

Kilde: CNN


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark