Opdateret med videoreportager.

Så er Samsø´s nye hurtigfærge i drift

Så er Samsø´s nye hurtigfærge i drift
Mere end et år forsinket på grund af coronakrisen er Lilleøre nu i drift. Foto: Maritime Danmark.

Tirsdag 4. maj 2021 kl: 08:52


Kl. 06.30 i morges blev fortøjningerne kastet i Sælvig og hurtigfærgen Lilleøre begav sig ud på sin første tur med betalende passagerer til Dokk1 i Aarhus. 13 passagerer havde løst billet premieren, der foregik i blæsevejr. “Men vinden kommer forfra, så man opdager det ikke,” sagde den stolte færgedirektør til TV2 Østjylland.

“Jeg synes simpelthen bare, det er dejligt, vi er kommet i gang nu. Det er en lettelse og en befrielse. Vi har ventet i et år på grund af Corona, så det er så dejligt. Der er nogle ting, der skal justeres, men så længe vi starter med et højt niveau, er det godt, siger Carsten Kruse til TV2 Østjylland, der var med på den første tur.

Det samme var - selvfølgelig - Samsø´s borgmester, Marcel Meijer (S), der sammen med et snævert flertal i Samsø´s kommunalbestyrelse sikrede de godt 40 mio. kr. som færgen har kostet.

“Det er på mange måder en historisk dag. Vi har arbejdet hen imod den her dag i fire år, og nu lykkes det endelig, siger borgmesteren til TV2 Østjylland.

Premieren blev godt en uge forsinket på grund af søsterfærgen Prinsesse Isabellas uheldige påsejling af Lilleøre den 16. april i Sælvig Havn. Men skrammerne blev hurtigt udbedret på Orskov Yard.

Lilleøre sejler med 25 knob og gør turen mellem Sælvig og Aarhus på en time. Færgen har plads til 296 passagerer og 75 cykler og sejler fire dobbeltture på hverdage og tre i weekenden i den nuværende sejlplan.

Se videoreportage fra ATV Denmark med interview med rederidirektøren fra den første tur her.
Kilde: TV2 Østjylland.Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark