Appelsag om Ever Given i gang i dag

Appelsag om Ever Given i gang i dag
Arkivfoto.

Tirsdag 4. maj 2021 kl: 10:02


Tirsdag starter ankesagen om den kompensation på 916 mio. dollar, som de egyptiske myndigheder kræver i forbindelse med Ever Givens seks dage lange blokering af Suezkanalen. Såvel ejeren af skibet - japanske Shoei Kisen som forsikringsselskabet UK Club afviser kravet som ubegrundet.

Egypten fik i april medhold i kravet ved en lokal domstol, men afgørelsen blev anket på stedet af UK Club på grund af mangel på beviser, der underbygger det enorme krav. Således blev 300 mio. dollar krævet i erstatning for “tabt omdømme”, mens andre 300 mio. dollar blev krævet som “bonus” for bjærgningsarbejdet.

Men ejeren af skibet vil have begrænset erstatningskravet til 115 mio. dollar med henvisning til de internationale regler om ansvarsbegrænsning af maritime krav.

De egyptiske myndigheder hævder at have tabt daglige indtægter på mellem 100 og 130 mio. dollar dagligt i de dage, hvor kanalen var blokeret.

Ud over kravet fra de egyptiske myndigheder, kan der blive stillet krav om erstatning fra de hundredevis af skibe, der blev påvirket af forsinkelserne.

Men ejerne af de tusindvis af containere om bord på skibet kan også komme til at bidrage til at dække eventuelle tab ved forsinkelserne, fordi ejeren i starten af april erklærede “generel avarage”.

Under alle omstændigheder kan det fortsat tage mange uger, inden det juridiske tovtrækkeri er afsluttet og skibet frigivet til videre sejlads.

Besætningen venter også utålmodigt. Nogle få af dem har dog fået lov til at rejse hjem, fordi deres kontrakter var løbet ud - eller af personlige årsager.

Kilde: E24.no


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark