Esvagt runder 40 år i dag

Esvagt runder 40 år i dag
Foto: SMST

Fredag 14. maj 2021 kl: 12:00


Fredag den 14. maj er det 40 år siden at Ole Andersen, Kent Kirk og Henning G. Kruse grundlagde Danmarks første offshore-rederi - Esvagt. Rederiet begyndte med to ombyggede fisketrawlere og fokus på den dengang gryende danske energiproduktion i Nordsøen

I dag består rederiet af 42 skibe og over 1.100 medarbejdere, og Esvagt er netop gået ind det voksende amerikanske offshore vindmarked for at bistå med den grønne omstilling.

”Vi var sikre på, at vi kunne gøre en positiv forskel på sikkerheden til søs”, siger Ole Andersen, en af de tre grudlæggere og Esvagt’s første direktør.

I dag arbejder Esvagt’s flåde af specialbyggede Emergency Response and Rescue Boats (ERRV) i Danmark, Norge, Storbritannien og Holland.

Siden 2010 har Esvagt også etableret sig i offshore vind, hvor Esvagt’s Service Operation Vessel (SOV) koncept med brug af Safe Transfer Boats (STB) og gangvejssystemer bidrager til sikkert og effektivt servicearbejde i havvindmølleparkerne.

I dag har Esvagt med syv specialdesignede SOV’er etableret sig som europæisk markedsleder på vindmarkedet, og den position skal udbygges. Yderligere to SOV-skibe er på vej i 2021, og Esvagt har netop etableret sig i USA for at bistå den amerikanske vindindustri.

”Offshore vind har udviklet sig fra at være et europæisk projekt til at være en global industri med stærke vækstrater. Som en ambitiøs virksomhed ser vi naturligvis på, hvordan vi kan ekspandere i takt med, at offshore vind vokser globalt, og vores kunder indtager nye markeder, og her er USA helt oplagt”, siger CEO Peter Lytzen.

Esvagt har siden 2015 været ejet af kapitalfondene 3i Infrastructure og AMP Capital.

Kilde: Esvagt


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark