X-Press Feeders beskyldes for cover-up

X-Press Feeders beskyldes for cover-up
Foto: Havnemyndigheden på Sri Lanka.

Tirsdag 8. juni 2021 kl: 15:35


Anklagemyndigheden på Sri Lanka beskylder nu det udbrændte X-Press Pearls ejer og dennes moderselskab for at deltage i et cover-up inden retssagen om den ødelæggende brand går i gang. Sea Consortium Lanka, der var skibets lokale agent, har angiveligt slette vigtige mails.

Det Singapore-registrerede X-Press Pearl rapporterende om et syrelæk til sin agent på Sri Lanka ni dage før, skibet ankom til srilankansk farvand, men agenten advarede ikke myndighederne i Colombo, siger anklageren i sagen.

Emails mellem Sea Consortium og den russiske kaptajn på X-Press Pearl er blev slettet, hævder anklageren. Retten har nu bedt X-Press Feeders om at skaffe de pågældende emails fra en udenlandsk mailserver.

Selvom undersøgelserne fortsat er i gang, menes årsagen til branden på skibet at være et læk af salpetersyre, der ganske vist var korrekt deklareret, men tilsyneladende ikke emballeret korrekt. Ud over 25 tons syre var der også mange tons microplast om bord i lasten, der siden er blevet vasket ind på Sri Lanka´s vestkyst i de seneste 14 dage.

Ulykken med skibet betegnes som den værste miljøkatastrofe i Sri Lankas farvande.

Kilde: Splash.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark