Video

Protester mod krydstogt-start i Venedig

Protester mod krydstogt-start i Venedig
Store protester i Venedig mod genstarten af krydstogtturismen.

Tirsdag 8. juni 2021 kl: 16:00


Utilfredse venezianere luftede i weekenden deres utilfredshed til vands og til lands med besøgene fra de enorme krydstogtskibe, der efter corona-pausen igen begynder deres sejlads. Dt 92.000 bt. store krydstogtskib MSC Orchestra har været oplagt i Venedig, men afsejlede på første togt lørdag.

Ved afsejlingen fra Venedig lørdag, demonstrerede de lokale med flag med påskriften “No big ships” rundt om MSC Orchestra.

“Vi er her, fordi vi er i mod denne trafik, men også i mod den model for turisme, der ødelægger byen, tvinger de lokale ud og ødelægger planeten og byerne med forurening,” sagde en ung lærer fra Venedig.

Men myndighederne, havnearbejdere og bystyret bød til gengæld krydstogtskibet velkommen som et symbol på, at hverdagen er på vej tilbage efter corona-krisen, der har ramt såvel krydstogtindustrien som den øvrige turistindustri hårdt.

Indbyggere i Venedig har i nu mange år forsøgt at få bystyret til at forbyde anløb af de helt store krydstogtskibe. De er bekymrede for både sikkerhed og miljøet - inklusiv forurening og eroderingen under vandet i en by, der allerede er truet af de højere vandstande.

Den italienske regering besluttede i april, at krydstogtskibe og store containerskibe ikke må anløbe Venedigs historiske bydel, men skal lægge til andre steder.

Men forbuddet træder ikke i kraft, før en terminal uden for lagunen er færdigbygget. Og da arbejdet endnu ikke er sendt i udbud, kan det have lange udsigter.Kilde: gCaptain.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark