Bornholm må vente længere på Express 5

Bornholm må vente længere på Express 5
Verdens største hurtigfærge bliver ikke leveret til Bornholmslinjen til tiden. Arkivfoto.

Torsdag 10. juni 2021 kl: 11:19


Verdens største hurtigfærge, Express 5, bliver ikke sat i drift som planlagt i 2. kvartal 2022. Færgen er forsinket fra Austal-værftet og bliver først leveret i sidste kvartal næste år, oplyser Molslinjen.

Det er - ikke overraskende - Corona, der får skylden for forsinkelsen. Pandemien har ifølge værftet gjort det vanskeligt for de australske skibsbyggere at få mandskab og skrogdele udvekslet mellem værfterne i Filippinerne og Vietnam.

”Værftet har kæmpet for at få tingene til at hænge sammen, men nu har værftets ledelse meddelt, at de på grund af situationen ikke kan komme i mål med byggeriet som lovet”, fortæller Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Transportministeriet er blevet orienteret om forsinkelsen og har efterfølgende orienteret Bornholms borgmester, Thomas Thors, i sin egenskab af formand for Trafikkontaktrådet for Bornholm.

Austal vil som ansvarlige for byggeriet nu fremlægge en ny plan for færdiggørelsen af Express 5, og der forhandles med værftet om forudsætningerne for det videre forløb. Det sker samtidig med, at verden forsigtigt begynder en genåbning, som også vil omfatte muligheden for, at Bornholmslinjen kan sende sine egne folk ned til Express 5.

”Vi er meget kede af denne uacceptable forsinkelse, men nu glæder vi os til snarest selv at kunne være fysisk til stede på værftet, så vi kan være med til at sikre, at den nye plan holder”, siger Carsten Jensen.

Den 115 meter lange Express 5 bliver med kapacitet på 1610 passagerer og 451 biler, verdens største hurtigfærge.

Bornholmslinjen har allerede planlagt ekstra frekvenser med både Express 1 og Max på de travle sommerdage i 2021. Dermed kan den forventede efterspørgsel for sommeren 2021 løftes med den nuværende kapacitet. I tilfælde af forventet øget efterspørgsel i sommeren 2022, vil Bornholmslinjen diskutere den samlede kapacitet med Trafikkontaktrådet for Bornholm.

Kilde: Molslinjen.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark