Første elektriske hurtigfærge under bygning

Første elektriske hurtigfærge under bygning
Sådan kommer verdens første elektriske hurtigfærge til at se ud. Ill.: TrAM.

Torsdag 10. juni 2021 kl: 14:05


Det norske projekt TrAM (Transport Advanced and Modular) har igangsat konstruktionen af verdens først helt elektriske hurtigfærge på et norsk værft. Færgen, der får kapacitet til 150 passagerer, vil drevet af batterier blive istand til at sejle med en hastighed på 23 knob.

Det 31 meter lange skib bliver udstyret med to elektriske motorer, der henter kraft fra en batteripakke på 1,5 MWh, der kan lades med mere end 2MW.

Færgen, der får navnet Medstraum, skal som TrAM´s demonstrationsskib begynde test med passagerer mellem Stavanger og omliggende kommuner i foråret 2022 for at teste projektets validitet.

Projektet er sat i søen af cluster-organisationen NCE Maritime CleanTech og koordineres af Kolumbus, der er en uafhængig mobilitets afdeling i Rogaland kommune.

“TrAM´s overordnede mål er at udvikle ny modulære metoder til design og produktion af nul-udledende hurtigfærger for indenlandsk passagertransport for at reducere pris og leveringstid,” siger projektmanager Mikal Dahle fra Kolumbus.

Projektet er tillige på vej med to tilsvarende hurtigfærger til henholdsvis Themsen og på indenlandske vandveje i Belgien.

TrAM-projektet blev startet i 2018 og har sikret sig 11,7 mio. euro i finansiering fra EU´s forsknings- og udviklingsprogram Horizon2020. Projektet har 13 euroæiske partnere.

Kilde: TrAM.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark