Grønland vil ikke udnytte olieforekomster

Grønland vil ikke udnytte olieforekomster
Arkivfoto: Greenpeace

Søndag 18. juli 2021 kl: 10:00


Det grønlandske selvstyre Naalakkersuisut har besluttet, at det er for risikabelt for miljøet at udnytte de store olieforekomster ud for Grønland. Derfor vil olien blive liggende i undergrunden, mens Grønland i stedet fokuserer på fangst og fiskeri.

”Naalakkersuisut har vurderet, at de miljømæssige konsekvenser ved olieefterforskning og olieudvinding er for store. Og de ressourcer vi bruger på at holde liv i drømmen om et olieeventyr kan anvendes bedre i andre dele af vores erhvervsliv”, siger Naaja H. Nathanielsen, minister for råstoffer, til Ingeniøren.

”Fremtiden ligger ikke i olie. Fremtiden tilhører den vedvarende energi og hvad det angår, har vi meget mere at vinde”, siger Naaja H. Nathanielsen.

Beslutningen vækker begejstring i Greenpeace, der i mange år har advaret inod olieefterforskning i de naturfølsomme grønlandske farvande.

»At den grønlandske regering har taget den beslutning, er fantastisk, særligt for os, som har arbejdet med at overtale Grønland til det i så mange år. Og min forståelse er, at de licenser, som er tilbage har meget begrænset potentiale”, siger generalsekretær for Greenpeace i Norden, Mads Flarup Christensen til Ingeniøren.

Kilde: Ingeniøren


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark