Ørsted og ATP finder partnere til energiø

Ørsted og ATP finder partnere til energiø

Tirsdag 7. september 2021 kl: 16:00


Ørsted og ATP har indgået et samarbejde med tre af verdens førende ingeniørvirksomheder - Aarsleff, Bouygues og Van Oord - der skal understøtte Ørsteds og ATP's bud på den kommende energiø i Nordsøen, som staten får en bestemmende ejerandel i.

"Aarsleff, Bouygues og Van Oord udgør det stærkest tænkelige hold til vores bud på energiøen i Nordsøen. Vi har valgt disse verdensklasseleverandører på baggrund af deres arbejde inden for bæredygtighed og innovation for at sikre, at energiøen bliver opført med respekt for Nordsøens unikke miljø og med den højeste grad af tekniske og kommercielle kompetence.", siger Rasmus Errboe, regionsdirektør for Kontinentaleuropa i Ørsted, siger:

De tre virksomheder har omfattende kompetencer inden for design og projektering og har stor erfaring fra hele verden med komplekse anlægsprojekter til havs.

Øen bliver et omdrejningspunkt for vedvarende energi og kommer til at skabe lokale arbejdspladser og yderligere styrke Danmarks stærke position som en eksportør af vedvarende energiløsninger.

Fakta:

Aarsleff, dansk specialist i store projekter inden for infrastruktur, klimatilpasning og energi, skal lede anlægsarbejdet. Aarsleff har stor erfaring med projekter i Nordsøen, har 7.200 medarbejdere og har hovedsæde i Aarhus.

Bouygues Travaux Publics har verdensførende ekspertise inden for projektering, opførelse og drift af store anlægsprojekter til havs, såsom broer, tunneler og landvinding. Bouygues har 58.700 medarbejdere og hovedsæde i Paris.

Van Oord er førende specialist inden for marinekontrahering og har mere end 150 års erfaring. Van Oord beskæftiger 5.000 medarbejdere og fokuserer på udgravning, landvinding og havvind. Van Oord har hovedsæde i Rotterdam i Holland.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark