DanPilot bidrager til ny planlægningsguide

DanPilot bidrager til ny planlægningsguide
Foto: Danpilot

Torsdag 9. september 2021 kl: 14:00


Det anerkendte skotske forlag Withersbys har netop gennemsejlet de danske farvande sammen med DanPilot, der sikrer specialviden i en ny international planlægningsguide til skibe, der skal ind og ud gennem Østersøen.

Witherbys, der udgiver operationelle og tekniske guides til shippingindustrien, manglede ekspertviden til at udarbejde en beskrivelse af indgangen til Baltikum gennem de dynamiske og udfordrende danske stræder, hvorfor DanPilot bistod med dette.

”DanPilots lodser besidder det højeste niveau af faglig viden om de danske farvande, og vi ville naturligvis gerne stille den viden til rådighed for Withersbys for at fremme sejladssikkerheden bedst muligt”, siger Erik Merkes Nielsen, CEO i DanPilot.

Withersbys og DanPilot indgik derefter et samarbejde i 2020 om at udbygge en planlægningsguide. En omfattende opgave, som DanPilot har bidraget til med stor faglig indsigt.

”I over 280 år har Witherbys hjulpet sejlladsplanlægningen globalt ved at trykke og udgive maritime publikationer, som kan tages med på skibe. Tiden var kommet til at lave en grundig beskrivelse af de danske farvande og her har danske DanPilot været en uundværlig samarbejdspartner”, siger Iain Macneil, Chief Executive i Witherbys Publishing Group.

DanPilots arbejdsgruppe krydstjekkede de mange faktuelle oplysninger, som forlæggerne selv havde fundet i eksisterende opslag med hjælp fra bl.a. Søfartsstyrelsen og Geodatastyrelsen. Det store arbejde bestod i at beskrive de lokale forhold til allermindste detalje.

”Vi skulle forholde os til detaljer, der krævede specialviden. Om alt fra lokale strømforhold til komplekse trafikmønstre samt hele det lov- og regelgrundlag, som vi arbejder efter. I DanPilot er vi meget stolte af at bidrage med den specialviden til et succesfuldt forlag som Witherbys. Vores samarbejde er gået rigtig godt på trods af pandemien, og vi ser meget frem til den endelige udgivelse”, siger Niels Bergmann Rasmussen, vicelodschef i DanPilot.

De danske stræder er nogle af de mest trafikerede i verden. Derfor er DanPilots specialviden efterspurgt. Lodseriet har selv udgivet flere sejlladsbøger, som fortsat bliver bragt med lodserne ud til skibene, hvor de bruges som opslagsværk med nødvendige informationer for passage af danske farvande - men det er første gang, at en udgivelse sker i samarbejde med Witherbys.

Det har hele tiden været meningen, at Witherbys skulle have egne teknikere ombord på skibene sammen med DanPilots lodser for selv at gennemsejle de danske farvande. Pandemien satte desværre en stopper for dette, og derfor har Witherbys købt et mindre ekspeditionsfartøj ved navn Astra, der nu anvendes til opgaven.

Kilde: DanPilot


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark