ABB klar med batterilagring i container

ABB klar med batterilagring i container
ABB´s nye energilagrings- og powerløsning er pakket ind i en 20-fods container. Foto: ABB.

Fredag 10. september 2021 kl: 14:45


ABB lancerer nu et energilagrings- og powersystem med batteristrøm til eksisterende skibe pakket ind i en standard 20-fods container. Systemet - en plug-and-play løsning - kan benyttes til mange forskellige skibstyper.

Den øgede efterspørgsel efter klimavenligere løsninger til skibe har ført til udviklingen af systemet, der ifølge ABB er en komplet, færdigmonteret enhed, der let kan integreres i fartøjets eksisterende powersystem.

“Brændstofbesparelse, lavere udslip og øget sikkerhed under drift og vedligehold driver efterspørgslen efter energilagringssystemer til nybyggede skibe, hvilket ABB har stor erfaring med. Med vores containerbaserede batterilagringsløsning kan vi tilbyde de samme fordele til ejere af eksisterende skibe med en one-stop eftermonteringsløsning,” siger Jyri Jusslin, servicechef for ABBs marinevirksomhed.

Løsningen er velegnet til installation på mange forskellige skibstyper. For eksempel vil offshore forsyningsskibe drage speciel fordel af en sådan løsning eftersom pladsen til elektriske systemer om bord er begrænset. Fleksibel og omkostningsbesparende energilagringssystemteknologi vil også være relevant for containerskibe, færger, boreskibe og andre fartøjstyper, skriver ABB i en pressemeddelelse.

Løsningen giver ifølge selskabet en af de højeste energitætheder på markedet i en 20 fods container, og tilbyder en standardiseret installation, hvilket giver lavere omkostninger og hurtigere levering.

Kilde: ABB


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark