Mercy Ships får ny partner i Danmark

Mercy Ships får ny partner i Danmark
Mercy Ships nye hospitalsskib, Global Mercy, bliver snart sat i drift. Foto: Mercy Ships.

Lørdag 11. september 2021 kl: 10:00


Den internationale humanitære organisation, Mercy Ships, der står bag driften af hospitalsskibe, har indgået et partnerskab med Danske Maritime. “Det arbejde, som Mercy Ships leverer, gør en kæmpe forskel, og jeg glæder mig over, at de nu får mulighed for at hjælpe endnu flere,” siger Jenny Braat, adm. dir. i Danske Maritime.

Mercy Ships har gennem de sidste 40 tilbudt gratis behandling i 55 udviklingslande i Afrika og tilbudt gratis behandling til fattige, som ellers ikke har råd til at komme til læge eller tandlæge. Organisationen drives af frivillige af donationer og frivillige kræfter, og Christian Sophus Ehlers, der er direktør hos Mercy Ships Danmark, glæder sig over at byde velkommen til Danske Maritime som ny partner:

”Vi er meget taknemmelige for den opbakning til vores arbejde, som samarbejdet med Danske Maritime er udtryk for. Det er frivillige læger, kirurger, navigatører, maskinmestre, køkkenmedhjælpere og mange andre faggrupper, der bemander vores hospitalsskibe og sågar selv betaler for deres ophold ombord. Samarbejdet med Danske Maritime er en vigtig anerkendelse af deres store indsats med at afhjælpe nød og bringe håb og helbredelse i den fattigste del af verden, ” siger Christian Sophus Ehlers.

Mercy Ships har i de senere år alene kunne tilbyde den gratis hjælp fra skibet, Africa Mercy, der er velkendt i Danmark, da skibet er bygget på et dansk værft og gjorde tjeneste på Storebælt som Dronning Ingrid.

Men om kort tid kan Mercy Ships skrue op for aktiviterne, når et helt nyt og topmoderne hospitalsskib, Global Mercy, bliver sat i drift.

Skibet er udstyret med seks operationsstuer, 200 senge, et laboratorium og gennerelle ambulatorier samt øjen- og tandklinikker.

“Som maritim industri kan vi hjælpe på flere forskellige måder, og dykker man ned i nogle af alle de historier, der gemmer sig bag arbejdet, og ser på, hvilken kæmpe forskel en operation kan gøre, så bliver man helt varm om hjertet. Så vi er glade for det nye partnerskab,” siger Jenny Braat.

Kilde: Danske Maritime


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark