Simens lancerer genanvendelige vinger

Simens lancerer genanvendelige vinger
Arkivfoto.

Søndag 12. september 2021 kl: 09:00


Siemens Gamesa kalder det selv for en milepæl for den globale vindmølleindustri. Som de første i verden vi selskabet introducerer møllevinger, der kan genanvendes, når de er udtjente. De første seks af typen på 81 meter er allerede produceret på Siemens Gamesas fabrik i Aalborg.

"Det er nu, vi skal tackle klimakrisen, og vi skal gøre det med et blik for helheden. I udviklingen af elementer, der kan bidrage til en cirkulær økonomi i vindindustrien, har vi nået en stor milepæl i et samfund, der sætter miljøhensyn højt. De genanvendelige vinger er et håndgribeligt eksempel på, hvordan Siemens Gamesa går forrest i den teknologiske udvikling i vindindustrien,” siger Andreas Nauen, der er CEO i Siemens Gamesa.

Mange komponenter i en vindmølle kan allerede genanvendes. Men hidtil har de kompositmaterialer, der benyttes til vingerne været mere udfordrende at genanvende.

Men ved brug af gennemprøvede, pålidelige processer, er Siemens Gamesas “RecyclableBlade” de første i sin art, der muliggør genbrug i slutningen af ​​vingernes livscyklus og dermed viser vejen for en fremtid, hvor fuld genanvendelse vil være et markedskrav, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Kilde: Siemens Gamesa


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark