Britiske redere vil presse IMO på klima-mål

Britiske redere vil presse IMO på klima-mål
Foto: Port of Dover.

Mandag 13. september 2021 kl: 09:58


FN´s søfartsorganisation IMO må tage skeen i den anden hånd og skærpe sin klima-målsætning alvorligt. Målet skal være en komplet fjernelse af CO2-udledningen i 2050 og ikke blot en reduktion på 50 pct. i forhold til 2008 niveauet, som er målsætningen i dag, mener UK Chamber of Shipping.

Det er tid til at radikale tiltag i forhold til CO2-reduktionen i skibsfarten. Det sagde det britiske Chamber of Shippings CEO, Bob Sanguinetti ved starten af London International Shipping Week.

“Målet om at skære skibsfartens udledning med 50 pct. går bare ikke langt nok. Vi har behov for at vise verden, at vi mener det alvorligt, og at det er bydende nødvendigt, at IMO forpligter sig til et mål om et netto-nul for CO2-udledningen i 2050,” siger han.

Der er blot syv uger til verdens lande samlet til COP26 i Glasgow, hvor skibsfartens udledning igen vil komme på dagsordenen.

“Skibsfartsindustrien er en af de reneste måde at flytte gods rundt i verden,” sagde han og henviste til, at den i øjeblikket bidrager med ca. 2,4 pct. af den globale udledning af drivhusgasser, mens skibsfarten flytter omkring 90 pct. af verdenshandlen.

“Men vi ved, at vi behøver at gøre mere for at skære i udledningerne. Vi kan ikke blive ved med at sparke dåsen ned af vejen. Vi har brug for reelle indsatser på internationalt niveau, og vi vil arbejde med vores partnere inden for IMO for at nå målet om et netto-nul for CO2-udledningen i 2050.

Udmeldingen får opbakning fra Storbritanniens transportminister, Grant Shapps.
“Som en maritim nation med en rig historie og som vært for COP 26 i år, er vi stolte over at være i spidsen for den grønnere æra for søfart og skabe en international kurs for fremtiden for en ren skibsfart,” siger han.

Kilde: TradeWinds.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark